Yin/Yang Yoga 

Yin Yoga is een yogavorm met een rustig karakter. Hierbij gaat het om het rekken en strekken van je lichaam gedurende 2-5 min. Hierdoor heeft het veel voordelen. Omdat ons dagelijkse leven steeds drukker wordt, zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in Yin Yoga.

Het is namelijk een goede manier om ontspanning en rust te vinden in het drukke dagelijkse leven. Zeker wanneer je het regelmatig doet.

Een sessie van 20 minuutjes kan al wonderen doen voor hoe je je voelt.

Er is wat, wat je moet weten over Yin Yoga....

De eerste keer dat je Yin Yoga doet, kan het heel erg ongemakkelijk zijn. Je kan wellicht slecht tot rust komen in de houdingen die je bij Yin wat langer vast houdt.

Toch moet je het een kans geven, want ik weet dat het goed voor je is. Soms moeten we nu eenmaal bereid zijn om een beetje oncomfortabel te zijn om uiteindelijk te kunnen groeien en leren.

En dus besloot ik om 2 - 3 keer per week een sessie van 20 minuten te doen, naast mijn reguliere Pilates/Yoga lessen. En deze combi bleek perfect te zijn.

In de ochtend lessen op woensdag en vrijdag geef ik een dynamische en energieke Yogalates (Yang) sessie van 40 minuten. Dat is een heerlijke manier om te starten en die energie mee te nemen in je dag. En aansluitend daar achteraan een rustige Yin Yoga sessie van 20 minuten om het zenuwstelsel te kalmeren en tot rust en ontspanning te komen.

En weet je....

Ik voelde mij daar zo goed bij. Het geeft zowel energie als rust. Wat is er fijner dan compleet in balans zijn en tegelijkertijd bruisen van de energie...?!

En als ik eerlijk ben denk ik dat heel veel mensen heel veel baat zouden hebben bij deze combinatie. Er is zoveel stress, drukte, spanning en onrust bij veel mensen.

 

Jessica Esther van der Laan

Tel: 0644637626  Je Krachtcentrum Heerenveen